Krisztus Útja

Traktátusok Isten igaz evangéliumáról

Üdvösség

2022. december 07. 12:15 - Krisztus Útja


"Most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk"
(Pál a rómaiaknak 13:11)


A 20. század legzavarbaejtőbb fejleménye hívő körökben a "megtérés" és az "üdvösség" fogalmának összekeverése.  A megtérést földi életünk során tapasztaljuk meg, míg az üdvösséget azután, hogy ez az élet véget ért. Péter az üdvösséget hitünk "céljának" nevezte (1 Péter 1:9), míg a megtérés annak kezdete. Az üdvösség Isten hűséges gyermekeinek jutalma, amit útjuk végén kapnak meg, míg a megtérés az az áldás, amiben bűnösök részesülnek, amikor megbánják a bűneiket, és hisznek Jézus evangéliumában. A világban vannak emberek, akik már megtértek, azonban senki sincs, aki már megkapta volna Isten üdvösségét.

Az üdvösség a megdicsőülés, a megdicsőülés pedig az, amikor Jézus hűséges követői megkapják a nekik megígért megdicsőült testet. A megtérés azonban a megszentelődés, a megszentelődés pedig azt jelenti, hogy szentté válunk Isten szent Szelleme által. Mivel az üdvösséget életünk végén kapjuk meg, minden nappal, amit megélünk, közelebb kerülünk hozzá; ezért írhatta Pál: "Most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk". Amikor Jézus azt mondta, hogy "aki mindvégig kitart, az üdvözül" (Máté 10:22; 24:13), akkor ezt nem úgy értette: "Aki mindvégig kitart, az megtér". Hanem úgy: "Aki mindvégig kitart, az megdicsőül".

Gondoljuk végig, mit érthetett Pál üdvösség alatt, amikor ezt írta a korabeli Thesszalonikában élő hívőknek: "Mi azonban, akik a nappal fiai vagyunk, legyünk józanok, vegyük magunkra a hit és a szeretet páncélját, és mint sisakot, az üdvösség reménységét. Mert az Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által" (1 Thesszalonika 5:8-9). Ugye nem úgy tűnik, hogy e szavakkal Pál azt állította volna, hogy neki és más hívőknek már üdvösségük van?  Az üdvösség a megtért emberek reménysége, és kizárólag az övék. Hitetleneknek nincs meg ez a reményük, mert a szívekben élő Krisztus az, ami reménységet ad az eljövendő üdvösségre (Kolossé 1:27).

Kedves barátaim! Ha megtértetek, reménységetek van az üdvösségre, amit Jézus hoz majd el, amikor újra eljön. És ha ebben az életben hűségesek vagytok, és engedelmeskedtek neki, meg fogjátok kapni.



Mi az üdvösség?

Írta: George C. Clark 

Mi is az üdvösség, kedves embertársam?
Hallottam már sokak prédikálásában.
Zsolt. 149:4

Isten jutalma az, mit a hűséges kevesek kapnak,
Kik átmennek a próbán, s mindvégig kitartanak.
Ézs. 45:17

Az élet koronája, mi a fejünkre kerül,
Miután feltámadtunk a halottak közül.
2 Tim. 2:10

"A megtéréskor megkapjuk", sok szájból elhangzik.
Pedig nem lesz miénk az ítélet napjáig.
Ézs. 56:1

Ezen a földön senki sem hordja még e koronát,
Csak mikor eléri feltámadása napját.
Ézs. 62:11

Pál apostol szerint az üdvösség reménysége
Sisakként kerülhet a hívők fejére.
1 Thessz. 5:8

Azt is mondja Pál, hogy nem harag a sorsunk,
Hanem üdvösség akkor, ha szabadok maradunk.
1 Thessz. 5:9

Jó dolog az Úrra várnunk, és abban reménykednünk,
Hogy üdvösséget hoz majd, ha igazul élünk.
Sir. 3:26

Közelebb van az üdvösség, mint mikor hívőkké lettünk,
És Isten szellemétől újonnan születtünk.
Róm. 13:11

Isten drága gyermeke, kit Ő annyira szeret,
Félelemmel s rettegéssel munkáld üdvösségedet!
Fil. 2:12

Barátom, ha utad végén üdvözülni akarsz,
Teljesedj be Szellemmel, és mindvégig kitarts!
Mt. 24:13; 2 Thessz. 2:13

Hogy is remélhetnénk, hogy megmenekülünk,
Ha a nekünk hirdetett üdvösséggel nem törődünk?
Zsid. 2:3

Az angyalok is a szenteket szolgálják,
Kik az üdvösséget örökölni fogják.
Zsid. 1:14

Hitünknek először célba kell érni,
Hogy az üdvösség az emberhez el tudjon jönni.
1 Pét. 1:9

Tudjuk, az üdvösség készen vár minket,
Kik bízunk az Úrban, s élünk Istennek.
1 Pét. 1:5

Ne legyen vallásod, hogy az üdvösség már tiéd,
Ne cseréld emberi hagyományra Isten igéjét.
Mk. 7:9



Írta: John D. Clark, Sr.
Forrás: https://goingtojesus.com/gtj_tracts.html?tname=tract-076-salvation
Fordította: Bakó Zoltán




2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusutja.blog.hu/api/trackback/id/tr2417995254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2022.12.27. 14:03:29

UDNAK SEGITSENEK TÜZELÖBEN,, CSILLÁNAK DAGANAT CISZTA VAN VESÉN PETEFÉSZEKBEN UGY NÉZ KI JÓINDULATU,, ,EZ ALLITOLAG CUKOR MIATT VAN, SULYOS CUKORBETEG VAGYOK 6 ÓRÁNKÉNT INZULIN nekem van//apidra ill. janumet tabletta// VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15//VAGY VARGÁNÉ SZŰCS CSILLA ERSTE BANK 116 00006 0000 0000 2576 6862 voltam kardiologian szivkoszorú érszükület. ill.. szivbillentyü elégtelenség van mennem kell érfestésre,, ha tudnak kérem segitsenek VÉGREHAJTÓ HAVI 25 EZRET VON VÉGREHAJTO

ha tüzelöben nem tudnak apidra inzulinban segitsen .ill dcont ideál tesztcsikban//inzulinos cukorbeteg vagyok 6 oranként inzulin

TUDNAK SEGITSENEK TÜZELÖBEN,, CSILLÁNAK DAGANAT CISZTA VAN VESÉN PETEFÉSZEKBEN UGY NÉZ KI JÓINDULATU,, ,EZ ALLITOLAG CUKOR MIATT VAN, SULYOS CUKORBETEG VAGYOK 6 ÓRÁNKÉNT INZULIN nekem van//apidra ill. janumet tabletta// VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15//VAGY VARGÁNÉ SZŰCS CSILLA ERSTE BANK 116 00006 0000 0000 2576 6862 voltam kardiologian szivkoszorú érszükület. ill.. szivbillentyü elégtelenség van mennem kell érfestésre,, ha tudnak kérem segitsenek VÉGREHAJTÓ HAVI 25 EZRET VON VÉGREHAJTO
süti beállítások módosítása